Op een bevroren trainingsveld achter de tribune werd deze zondag de oefenwedstrijd DAW 4 – DAW 3 afgewerkt. Met de roerige carnaval achter de rug, was het natuurlijk nog maar de vraag of DAW 4 haar bekende aanvallende combinatievoetbal op de ijzige mat zou kunnen leggen. Dat ging zowaar niet slecht! DAW 4 toverde regelmatige mooie aanvallen uit de hoge hoed en had verdedigend nog niet veel te duchten van de statisch opererende tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd leidde het DAW 4-overwicht tot een verdiende treffer. Ton Reijnen werd met een steekpass bediend, omspeelde de DAW 3 goalie en kon de bal voor het doel bij Nick van Leeuwen bezorgen die feilloos afrondde, 1-0! In het vervolg van de eerste helft combineerde DAW 4 bij vlagen naar hartenlust, terwijl aan de overkant ook DAW 3 een aantal keer dreigend op kwam zetten. Het vizier stond echter op veel zaken gericht, maar niet op de goal. Vangnet, boom, zijlijn en Sjoerd moesten het ontgelden. DAW 3 kwam nog goed weg, toen een oneerlijke vlagger, alias toekomstig wethouder J. van Dongen, ten onrechte het doelpunt van de doorgebroken Ton Reijnen vanwege buitenspel liet afkeuren. Na een naar Syberische omstandigheden degelijke eerste helft werd rap het kleedlokaal opgezocht, voor een kort verwarmend intermezzo.

In de tweede helft, nadat al de nodige spelers de strijd hadden gestaakt, was het spelbeeld enigszins anders. DAW 3 voerde de druk wat op, hetgeen de ausputzende cupfighters dwong tot het terugvallen op de welbeproefde tactiek: lang, hoog, hard en ver. Dat ging prima. Toch kreeg “’t dordes” een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar daarbij lag een prima keepende Sjoerd den Brok vakkundig in de weg. Toch zou de gelijkmaker op het bord komen, toen Ton Hommeles alle vormen van communicatie besloot te negeren en hij de bal daardoor vriendelijk bij de tegenstander bezorgde.  Bud Polman kon daarvan profiteren, door feilloos met een eigen doelpunt de gelijkmaker op het bord te zetten. De druk van DAW 3 bleef aanhouden, maar DAW 4 beet met scherpe counters gevaarlijk van zich af. Vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg Das Vierte genadeloos toe, toen het in de snelle omschakeling optimaal profiteerde van de onoplettendheid bij de tegenstander. In drie keer raken stond de totaalvoetballende wonderformatie ver op de helft van de tegenstander en kon Nick van Leeuwen koelbloedig het vonnis voltrekken: 2-1! Zo bleek een aloude wiskundige formule ook op een winterse zondagochtend haar waarde te bewijzen: 4 is meer dan 3…