DAW 1 begon, zonder de geschorste spelers Bas v.d. Ven en Dirk v.d. Hoogen, uitstekend aan de uitwedstrijd tegen Ollandia. Al na vijf minuten viel de openingstreffer. Een goed getrapte corner van Tim Huberts werd door Rob Vijnmans ingekopt. Mike v. Son gaf nog het laatste zetje: 0-1. DAW ging op zoek naar de tweede treffer. Maikel v. Orsouw, terug in de basisopstelling na een aantal maandjes blessureleed, kwam net tekort om een voorzet van Brian Peters af te maken. Na een kwartier spelen scoorde Ollandia, het doelpunt werd echter afgekeurd. Een indirecte vrije trap werd direct in het Schaijkse doel gewerkt en daarom terecht afgekeurd. In de situatie hierna viel de 0-2. Mike v. Son bracht de bal bij Rens Wijnakker die vanaf 18 meter de keeper kansloos liet met een lage schuiver. De Schaijkse ploeg zat na 20 minuten spelen al op rozen. Het eerste half uur was ook meteen de beste fase van de Schaijkse ploeg waarin het aardige combinaties op de mat legde. Voor rust kwam men echter nog goed weg toen Robert Erven aan de buitenspelval ontsnapte, maar naast het Schaijkse doel schoot.

Ollandia-Daw_2

Ollandia-Daw_3
(bron foto's: website Ollandia)

In de tweede helft speelde DAW een matte partij en kreeg het in de 60e minuut een tegentreffer te verwerken. Balverlies in het centrum van de verdediging werd uiteindelijk door Stefan Erven binnengewerkt: 1-2. Alhoewel DAW niet al te best meer speelde, kwam het niet meer serieus in gevaar. Men kreeg zelfs nog de beste kansen. Mike v. Son schoot ternauwernood over de kruising, Nick v. Son loste een paar schoten op doel en Rik Willems zag een kopbal in extremis over het doel vliegen.

Einstand: 1-2 in het voordeel van DAW. Volgende week speelt DAW de thuiswedstrijd tegen SES uit Langenboom. Aanvang: 14.30 uur.