Afgelopen zaterdag was de kick-off van het seizoen voor het zaterdagteam van DAW. Omdat nog diverse spelers hun laatste vakantie-dagen aan het vieren waren of
nog een last-minute weekendje weg hadden geregeld, was het meteen al even schrapen om het juiste aantal spelers bij elkaar te krijgen om Boekel Sport te gaan bestrijden. Nadat we toch nog met 13 man richting Boekel konden afreizen was het nog een hele puzzel om tot een gedegen opstelling te komen, zeker omdat er sommige jongens slechts één helftje konden spelen.

De eerste helft begon aftastend, maar we waren duidelijk de bovenliggende partij. En hoewel we met een geheel aangepast middenveld aantraden werden de eerste aanvalscontouren al snel duidelijk. Kansen ontstonden langzaam maar zeker, maar onze voorwaartsen waren nog niet geheel scherp en ook de scheids, die een overduidelijke handsbal 'over het hoofd zag', was nog niet echt bij de les.

Dat was een enkele minuten voor de rust Corvin wel, toen hij een mooie aanval over diverse schijven beheerst en bekeken inschoot en de prima doelman van Boekel kansloos liet. Met deze 0-1 voorsprong gingen we rusten en onze verdere tactiek bespreken.

Vorig seizoen verloren we in de 2e helft de controle over deze tegenstander en wisten zij ons te verslaan door in de laatste minuten van de wedstrijd twee keer te scoren en te winnen. Dat mocht ons deze keer natuurlijk niet overkomen!!!!

De 2e helft werd weer lekker fel begonnen, maar het was te zien dat de eerste helft veel kracht had gekost en langzaam maar zeker werd ons spel wat vlakker. Toch bleven onze kansen komen, en werden deze ook weer met volle overgave gemist. Tot 2x toe wisten we op een paar meter voor de goal de bal nog over te schieten, had de doelman van Boekel nog enkele goede reddingen en waren we met regelmaat net iets te laat om goed af te kunnen ronden. Ook een 200% penalty -Mark zijn tegenstander hing zowel aan zijn broek als zijn shirt in de 16 meter- werd ons nog onthouden en Mark mocht na het bekende 'verre-kijker-gebaar' 5 minuten gaan rusten. Er ontstond toch wat meer ruimte, ook omdat Boekel iets meer de aanval zocht, en na een prima cross-pass van onze nieuwe aanwinst Willem, kon Rolf de daaropvolgende voorzet binnenschieten en daarmee de 0-2 aantekenen.

Rustig uitvoetballen zou je zo zeggen, wae het niet dat Boekel mocht profiteren van een scheidsrechterlijke dwaling. Nadat de linksbuiten van Boekel onze doelman gewoon wegduwde, rolde de bal zeker een meter over de achterlijn. Was het geen overtreding dan was het toch zeker een achterbal of corner, maar onze grens stond niet op te letten en de scheids liet gewoon doorgaan. Dat de bal kort daarna de kruising ingeschoten werd, was eigenlijk niet meer van toepassing, maar helaas voor ons telde de scheids deze onterechte terffer: 1-2.

Hierna was er niks memorabels meer de zien op het bijveld in Boekel. Een verdiende overwinning, die smaakt naar meer.....

Volgende week thuis tegen Sparta '25. Tot dan!