In onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen mochten we ons voorbereiden op SPARTA'25 uit Beek en Donk.
Met zowaar 15 spelers tot onze beschikking konden we putten uit een mooi arsenaal en nadat enkele mensen vrijwillig een reservebeurt accepteerden, begonnen we aan de warming up. Met iedereen ogenschijnlijk fit, behalve Kees, maar die kon dan mooi vlaggen, begonnen we zeer vooruitstrevend aan de wedstrijd. De eerste kans was al na enkele minuten toen Rolf een mooie aanval gestopt zag door de doelman van Sparta. En hierbij bleef het niet. Het regende het eerste kwartier kansen. Zo waren daar schoten van Dennis, Rolf en René, maar allen stierven in schoonheid. Rolf kreeg twee enorme kopmogelijkheden, maar 1x ging hopeloos over en de andere bal werd miraculeus door de uitblinkende Sparta-doelman gered.

En toen was daar geheel tegen de verhouding in, die counter van Sparta; Twan was juist ingeschoven in het middenveld toen een onderschepping en snelle pass hem passeerde. Johan stapte verkeerd in en de sparta spits mistte niet: 0-1.

Hoewel zoals vermeld geheel tegen de verhouding, was het een mooie goal en voor ons het sein om er nog een tandje bij te zetten. Ook nu ontstonden weer diverse kansen, vooral door het voortreffelijke werk van René, die in een bloedvorm verkeerde. Maar onze spitsen wisten het net niet te vinden, dit helemaal naar de zin van Victor, die ons langs de kant wel wat doelpuntjes beloofde in de 2e helft.

Met een 0-1 achterstand gingen we de rust in, met de wetenschap dat we sterk speelden, en dat er steeds kansen zouden blijven komen. Maar ook dat we alert moesten blijven op de counter van Sparta.

Na rust moest Willem al na zo'n kleine minuut uitvallen met een spierblessure, die hem hopelijk niet te lang aan de kant houdt, en na wat omzettingen konden we verder. Al snel was daar René met een onnavolgbare actie. Hij speelde zichzelf zeer fraai vrij, hield in om een passeeractie door te voeren en schoot onberispelijk in: 1-1!! Ook de 2e helft regen we de aanvallen en meest prachtige kansen aan elkander, maar ook Victor wist die niet te verzilveren. Het duurde dan ook even voordat we een voorsprong konden vieren maar de 2-1 werd op het bord gezet en ook de 3-1 viel nog na een kopbal die van richting werd veranderd. De doelman van Sparta leefde zich uit en maakt de ene na de andere fraaie redding, en hield de schade zodoende beperkt. Het was een paar minuten voor tijd, toen we de eerdergenoemde alertheid lieten zakken......en meteen de kous op de kop kregen. De zeer scherpe spits van Sparta had geen moeite met wederom een buitenkansje uit de counter en prikte de 3-2 binnen. Het werd nog even spannend de laatste 5 minuten, maar we lieten de overwinning niet meer lopen. En zo eindigde een zeer sportieve wedstrijd in een mooie 2e overwinning van het seizoen.

Het pilsje na afloop smaakte bijzonder en later op de avond op het plein-feest werd de overwinning nogmaals gevierd met een flinke delegatie van ons zaterdagteam.....

Volgende week mogen we weer naar Erp, op dat fijne kunstgras, je weet wel..........