Nieuwe tegenstanders, oude tegenstanders, oude nieuwe tegenstanders, de vernieuwde competitie van DAW 8 kent het gelijk. Zondag 12 september was het dan eindelijk zo ver, na wat oefen/bekerduels die natuurlijk zakelijk verloren werden mocht het 8ste aftrappen onder leiding van scheidsrechter Frans van Uden.

Voor deze wedstrijd hadden de mannen van het 8ste wat extra krachten opgetrommeld en wel in de vorm van: Rick v. Hintum, Derek v.d. Zanden en Roan Albers waarvoor bij deze nogmaals dank.

De eerste psychologische tik werd al voor de wedstrijd uitgedeeld, DAW won de aftrap.

O.S.S. had voor deze wedstrijd Terror Jaap in het doel staan, die voor deze gelegenheid in een net 13 maten te klein duikpak gehesen was.

Maar je hoefde niet veel verstand van voetbal te hebben om te kunnen zien dat DAW in het eerste 5 minuten nog niet echt wakker was. Ook de tegenstander had dit in de gaten en DAW werd een keer hard door elkaar gerammeld toen er een doelpunt viel uit de tweede aanval van O.S.S. Hierna begon het 8ste met wat word gezien als de beste aanval. Juist ja verdedigen. Toen deze eindelijk goed stond deinsde het spel wat meer op en neer en creëerde DAW zowaar wat kansen. Helaas werd er nog steeds het merendeel van de aanvallen uitgevoerd door O.S.S. op het doel dat het 8ste aan het verdedigen was.

Aan het eind van de eerste helft stond het team van DAW uiteindelijk toch zijn mannetje en ging de rust in met een 0-1 achterstand.

In de tweed helft pikte DAW de draad weer netjes op. Het begon wat meer over te spelen en

+/- 27,5 % van de ballen kwam meer aan bij een medespeler. Er werd tegelijkertijd dus ook meer druk op de verdediging van O.S.S. gelegd. Een van de aanvallen van DAW die vanuit achter vlekkeloos opgebouwd werd belandde de bal in de voeten van Koen O., die vervolgens een, als door Merlijn H. omschreven “te zieke steekpass” op Merlijn H. zelf gaf. Deze rondde feilloos af. Dit kwam mede door het Paul de Leeuw idool dat O.S.S. als excuus voor keeper in het doel had staan. Deze ging maar al te graag liggen, waardoor Merlijn H. in alle rust binnen kon tikken. 1 – 1.

Niet lang hierna ging het 8ste onder het motto van speler/coach Rob v. U. “voor een gelijk spel ben ik mijn bed niet uitgekomen” achterin een op een spelen. DAW voerde hiermee de druk flink op. 10 minuten voor het einde rende Koen O. met alles wat hij had achter een net iets te diep gegeven bal aan. De keeper kwam uit zijn 16 en het leek een beetje op de voetbal versie van David vs. Golitath. Dit kwam de keeper van O.S.S. echter vrij duur te staan. Hij bleef geblesseerd liggen en Merlijn H. pikte de bal op. Aangezien er 2 veldspelers in duel gingen kon de scheidsrechter niet anders doen dan door laten spelen. Dit tot grote ontsteltenis van de tegenstander. Deze oproer was Merlijn H.  niet onopgemerkt gebleven en hij besloot maar zwak op doel te schieten uit compassie, of uit het feit dat hij anders zijn leven niet zeker zou zijn. Hierna werd de bal over de zijlijn gewerkt en was er ruimte voor een blessurebehandeling en nog wat meer commentaar op de leiding.

De keeper verliet het veld na een korte blessure behandeling als een manke walvis en werd vervangen door een veldspeler. De sfeer werd iets grimmiger en O.S.S. ging wat meer onnodige overtredingen maken.

Het werd nog even spannend toen 5 minuten voor tijd O.S.S. net buiten het doelgebied van DAW een vrij trap kreeg. Als je been word vastgehouden bega je namelijk een overtreding. Gelukkig liep dit met een sisser af door een voortreffelijke redding van Roan A. Niet veel later dribbelde Teun L vanaf de 16 tot aan 10,5 meter over de middellijn. Hij bedacht zich dat de keeper gewisseld was en hij nog in het bezit was van een gouden schot. Dit vuurde hij af en deed het in de kruising belanden. Dit veranderde de score op het in gedachte mooi in de hoek gepositioneerde score bord tot de eindstand van 2 - 1

De mannen van het 8ste worden volgende week verwacht op een van de velden van FC Schadewijk om het daar tegen het 4de op te nemen, maar nemen voor nu de gedeelde eerste plek in beslag.