De geur van pure discipline hing rond de bar. Hieraan was duidelijk te merken dat de mannen van het 8ste zich daar aan het verzamelen waren. Na wat herinneringen van de avond ervoor opgehaald te hebben,en iedereen die fit, half fit, en geblesseerd was zich present had gemeld kon dit legioen afreizen naar Oss waar ze om 12 uur verwacht werden. Fris en fruitig betraden de oranjehemden het veld met de honger voor 3 punten in hun ogen.

DAW begon het duel matig maar behaalde een niet zo bedroevend niveau als dat van de vorige wedstrijd. Ditmaal slaagde de oranjewitte erin de eerste 10 minuten door te komen zonder enig tegendoelpunt. Sterker nog, de aanvallen van Schadewijk werden menig maal omgezet in akelig op gevaarlijk lijkende aanvallen  van DAW. Tijdens een van deze aanvallen drong Koen O. door tot in de laatste linie van Schadewijks verdediging. Hij had de achterlijn bereikt maar zag geen kans om op doel te schieten en besloot daarom maar een betere plek in de 16 uit te zoeken. Deze actie leed bijna tot balverlies toen Koen de bal iets te ver voor zich uit speelde. Hij voelde echter tot zijn grote vreugd een veter van zijn directe tegenstander die zijn enkel beroerde en besloot een “Machlas stervende zwaan” actie uit te voeren en ging naar de grond. Dit kon de erg goed fluitende scheidsrechter natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en deze besloot dan ook te fluiten voor een penalty.
Merlijn H. legde aan en stuurde de keeper als een hond waarbij je doet alsof je een bal gooit en dan toch niet gooit, netjes de verkeerde kant op en schoot in tegengestelde richting binnen. Schadewijk 0, DAW 1.
Niet veel later verstapte Wilco v. D. zich in een greppel wat schadewijk ziet als de middencirkel van veld 2. Er begon al enig ophef te ontstaan doordat coach kikker vanaf de zijlijn zich al druk aan het maken was dat dit ook een schwalbe betrof. Waar het eerst een overduidelijke overtreding was, was dit echter een gevalletje puur pech. Een zwanenei op de enkel van Wilco laat zien dat deze echt niet zonder reden het veld gedwongen moest verlaten. Na dit ophef stond de wat ontregelde verdediging van DAW wat wankel op zijn grondvesten. Hier profiteerde het 4de van Schadewijk gretig van. Na een paar goede aanvallen was het raak en trokken de Ossenaren de stand gelijk.
Dit kon DAW niet op zich laten zitten en ging de strijd weer aan op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het spel deinsde een tijdje op en neer maar DAW nam zachtjes aan de overhand. Dit was te zien aan de steeds meer georganiseerde aanvallen. Een van deze aanvallen passeerde 7 schijven en kwam uiteindelijk in de voeten van Bram d. O. die goed opgesteld in het midden van de 16 stond. Deze legde de bal alleen klaar voor zijn verkeerde voet en besloot af te leggen op Koen O.. Deze ronde netjes af op doel en schoot de bal rechts langs de uitgestrekte keeper binnen. Met een stand van  1 – 2 van de scheidsrechter het tijd voor thee.

Aan het begin van de tweede helft was het al meteen duidelijk dat Schadewijk uit was op de gelijkmaker. Het speelde net een tik agressiever als in de eerste helft. De eerste 10 minuten was de druk nog wel te behappen voor het 8ste . Hierna stond DAW bijna 35 minuten met de rug tegen de muur, maar hield heldhaftig stand. Een van deze aanvallen resulteerde in een schot op doel. Martijn v. G. haalde het onderste uit zijn tenen en voorkwam op magistrale wijze dat deze in de kruising belandde. Helaas niet klemvast en zo belandde de bal weer in de voeten van de tegenstander die 2 meter voor doel vrijstond. Gelukkig rondde deze af op een S. Ottens manier, en joeg de bal al wat het kon 3,5 meter over.
 Hierna kon DAW weer opgelucht adem halen. Het kwam er niet meer uit voor een verassende aanval maar verdedigde stabiel tot aan het eindsignaal.

Volgende week ontvangt het 8ste Macharen 2 thuis. Ik ben net als vele medespelers benieuwd of zei dezelfde opstelling en spelers meenemen als de keer dat we tegen hun moesten voor het bekerduel.