Op een regenachtige zondagochtend stond SSE op het programma. Een tegenstander die we nog niet kennen, maar aan de uitslagen van hun te zien en de verhalen te hebben gehoord zal het niet makkelijk gaan worden voor ons. Dus nog even wat tips 5 minuten voordat we de mooie gemaaide wei weer in kunnen.

Doordat we in de dug-out nog in druk overleg waren wat we van deze wedstrijd zouden maken en wat er te verwachten was, hadden we niet in de gaten dat de bal er al in lag na zo’n kleine 30seconde. Neeltje ‘’snel op de 5mtr’’ Bongers krijgt de bal in haar voeten en besluit een sprintje in te zetten, ze speelt haar tegenstandster uit en verrast de keepster 1-0.
Dat we hier blij mee waren in de dug-out was wel duidelijk. Helaas was dit van korte duur. SSE was aan de beurt om af te trappen en zette meteen een aanval in. Elles ‘’kantinekoekjes zijn lekker’’ vd Linden komt in een botsing met wie het ook wezen mag en kan de aanval dus niet stoppen. De bal komt in de voeten van de tegenstandster van Kimmetje, ze rent nog mee maar het mocht niet meer baten. De tegenstandster haalt uit en scoort. Dus na nog niet eens 2minuten gespeeld te hebben staat de 1-1 al op het bord. Hieruit konden we al opmaken dat het een zware pot zou gaan worden. DAW trapt af en probeert het weer recht te zetten. Anne B krijgt de bal in haar voeten en dribbelt naar voren, in haar ooghoeken ziet ze dat Bief aanspeelbaar is en legt de bal netjes af.
Bief probeert het een keer maar helaas staat er nog een tegenstandster in de weg die de bal blokt, corner. De corner wordt genomen maar deze wordt weggewerkt door een verdedigster van SSE. Voor de rust gaat het beide kanten op en krijgt vooral DAW nog een grote kans. De bal gaat af op de keepster van SSE en deze rent erop af, iedereen verwachtte al dat deze voor haar zou zijn, maar niets is minder waar want daar komt opeens de snelheidsduivel Neeltje aan. Ze weet sneller bij de bal te zijn dan de keepster en geeft een nette voorzet. Een beetje jammer dat er niemand in het oranje-wit te vinden was om deze af te werken.
Genoeg gebeurd, hard gewerkt, tijd voor rust, ranja en een oppepper van Theo en Henk.

Na de peptalk was het tijd voor actie. DAW mocht beginnen deze helft. Al snel werden er kleine kansjes gecreëerd, maar niks verdween in het netje van SSE. Marissa gaf een lange bal op Inge ‘’kieper is een pieper’’ vd Linden die deze wist binnen te houden ondanks haar ziek zwak misselijke toestand. De tegenstandster was het hier niet mee eens en besloot haar op haar enkels te maaien. Natuurlijk we kennen Inge, we kennen pijnlijke enkels dus Inge ging het gras van dichtbij bekijken, vrije trap. Een mooie positie aan de buitenlijnen van de 16. Wie er plaats nam achter deze bal is me een raadsel want sommige mensen in de dug-out babbelen nogal door waardoor je nogal snel dingen gaat missen.
Wat er achteraf ook niet echt meer toe doet aangezien deze vrije trap achter ging.
SSE besloot zich ook te laten zien en startte een aanval. Er werd netjes getikt en de verdediging moest even zoeken, de tegenstandster kon uithalen maar gelukkig stond Schep goed en bracht redding.
Aan beide kanten kwamen kansjes voorbij. Minuten tikten weg maar nog steeds stond het gelijk.
Zou Lieke ‘’stijve nippels en pijnlijke tenen’’ Jacobs hier dan verandering aan kunnen brengen. Eenmaal warmgelopen mocht ze met twee verschillende schoenen (bedankt Japie voor het lenen van die rechter) het veld betreden. DAW zag dat de tijd voorbij ging en dat er iets moest gebeuren. Marlon ‘’partyhardy’’ P had besloten van plaats te wisselen met Lieke ‘’alweer 18’’ Loeffen en zag haar kans. Een bal in de verdediging van SSE raakte in de kluts en kwam naar haar toegerold, Marlon haalde uit maar helaas zagen we de bal aan de verkeerde kant van de palen belanden. Toen kwam SSE weer met een aanval en probeerde een penalty te versieren (ik vind het raar, maar gelukkig doet Inge dat voor mij), wat iedereen kon zien en wat de scheids gelukkig ook zag was een superslechte schwalbe van de aanvalster van SSE en Elles vd L ging gewoon door, en terecht.
Bief ‘’ik hou van speklappen’’ vd Hoogen besloot dat het er nu toch echt van moest komen
Ze kreeg de bal in haar voeten en kapte zo makkelijk als dat bij haar gaat 2 meisjes uit, de 3e was helaas net te veel en de aanval werd weer onderschept. Voor beide teams was het spannend en waren er kansen, maar er werd aan beide kanten niet meer gescoord. Eindstand 1-1.