Dames 1 zit nog steeds in de beker en vandaag was JVC Cuijk de tegenstander. In de competitie ook al menig maal de tegenstander geweest dus we kwamen op bekend terrein. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde in het voordeel van de oranje hemden met een 0-4 zegen werden toen de 3 punten mee naar huis genomen. Maar de beker is toch altijd anders.
Zeker nu er niet zoveel vaste krachten van dames 1 niet van de partij waren. Anne Bee is zichzelf aan het vermaken in Nieuw-Zeeland terwijl Elles v/d Linden nog steeds aan het herstellen is van haar blessure die ze de vorige keer op het veld van JVC heeft opgelopen. Marian was een weekend weg, Bianca kon haar hoofd niet bewegen vanwege een stijve nek en Marissa was niet helemaal top fit vanwege ziekte.

Dus voor de technische staf van dames 1 was het dus even puzzelen hoe dit opgelost kon worden. Fieke, Monica en Kim werden meegenomen van dames 2 en de meiden Jose en Danique waren ook bereid om nog een wedstrijd te spelen.

Lieke J won de toss en zo was het eerste balbezit voor de oranje hemden. Dat er even gewend moest worden aan het “nieuwe” team was duidelijk te zien. JVC drong aan en had het meeste balbezit in het eerste bedrijf. Gelukkig stond Schep vaak goed opgesteld en ontnam de verdediging JVC vaak het schot. Vanuit de voorhoede werd er netjes meeverdedigd en weer snel omgeschakeld in balbezit.
JVC had de beste kansen maar wisten gelukkig voor DAW het netje niet te laten bollen. Na ongeveer een half uur spelen kwam DAW op voorsprong. Via een combinatie schoot Inge op doel dit schot werd gepareerd door de keepster daarna schoot Neeltje de bal via de keepster(naar eigen zeggen) over de doellijn. De scheidsrechter had dit echter niet gezien maar gelukkig stond Fieke daar bij de tweede paal om de bal alsnog binnen te tikken en de 0-1 voorsprong was een feit.

Deze voorsprong werd voor de rust niet meer uit handen gegeven en met een minimale voorsprong werd er de rust in gegaan.
Na rust werd er beter gespeeld. Er kwam meer rust in het team en er werd beter gespeeld in balbezit. Echte uitgelezen kansen waren er aan beide zijde niet meer waardoor er gewonnen werd en de dames van DAW verder gaan in het bekertoernooi.

Jose beterschap we hopen dat de blessure aan je knie mee valt.