Al tijdens het kraken van "het ochtendgloren zat menig DAW 8 lid al in de kantine aan een verse bak koffie. Met dit hartversterkend vocht achter de kiezen was het tijd om af te reizen naar het sportpark van OSS'20.
Voorafgaand aan dit verslag wilde ik even namens het hele team Theo Reijers bedanken voor jarenlange sponsering. Het vaal oranje- geel werd vervangen door fel, sprankelend oranje. Na op dit sportpark evenveel tegenwind als wind mee gehad te hebben kon na deze warming up de wedstrijd aanvangen. De aftrap was voor OSS en hierbij eistte de laatste man de bal op. Deze geloofde niet dat de bewuste bal de werkelijke wedstrijdbal was. Vol verwondering kijkend naar het ronde voorwerp voor zijn voeten merkte hij niet dat Peter v. D. nog door aan het jagen was op de bal. Deze ontnam op stiekeme wijze in een flitsende beweging de bal en werkte vervolgens sterk af op doel. 7,5 seconde vers in de wedstrijd stond het 0-1.

DAW ging gestaag door met druk zetten maar raakte mede dankzij de wind de grip op de wedstrijd kwijt. OSS'20 10 kreeg zo meer mogelijkheden en niet kort voor rust werd de gelijkmaker dan ook gemaakt. 1-1

In de 2de helft scoorde Oss al vrij snel de 2-1 omdat de fel oranje hemden even niet oplette. Maar in deze helft had DAW de wind mee en besloot daarom ook snel de achtervolging in te zetten. En al werd het na-getrap van de te trage, op leeftijd zijnde tegenstanders in veelvoud niet bestraft door de verder wel goed fluitende scheids, toch hield het 8ste het hoofd hoog en koel. Zo zette de oranje hemden de lijn van aanvallen sterk door.
Veel van deze aanvallen werden omgezet in slechts goede doelpogingen tot op het moment dat Joep L. door middel van een halve volley de bal voor het doel bracht
vanaf de rechter flank. Koen O. stond op randje 5 meter gebied klaar om de bal, alsof de geest van Jet Li zijn lichaam had betreden, als een ware kung-fu meester met een Samoerai trap de bal het net in te werken. 2-2.
Het 8ste van DAW zag zijn tegenstander bij elke aanval meer en meer wankelen en na vele verwoede pogingen begon Bud P., 2 minuten voor tijd, dwars door de verdediging heen te pingelen. De verdedigers behandelde deze aanvallende middevelder als flipperkast bal in hun poging om de bal af te pakken.
Ter hoogte van de penelty stip werd hij kundig door de laatste man neergelegd zo lieten zijn medespelers hem tactvol weten.
De scheidsrechter kon in deze situatie ook niets anders doen dan een penelty toe te kennen.
Merlijn H. legde aan en trapte, na het signaal van de scheids, halfhoog rechts binnen terwijl de keeper van OSS nog even een scheur in de aardkorst veroorzaakte aan de andere kant van het doel. De 2-3 was een feit.
Niet veel later had de arbitrage wel door dat 't 8ste deze wedstrijd niet meer af ging geven en besloot dus maar voor het eindsignaal te fluiten.
De welverdiende 3 punten gingen door hard werk met DAW mee.

Aankomende zondag ontvangt DAW 8 koploper HVCH 15 in eigen huis.