DAW 1 toog op deze natte en winderige zondag naar Vianen Vooruit. De Schaijkse mannen wilden de (onterechte) thuisnederlaag, eerder in het seizoen, wegpoetsen in dit uitduel.

Dit kwam tot uiting in de 10de minuut van de wedstrijd. Brian Peters werd vrij voor de keeper gezet van Vianen Vooruit door een schitterende pass van Rens Wijnakker. Helaas kon de keeper redding brengen. In de 15de minuut steekt een speler van
Vianen Vooruit over de as van het veld en knalt de bal richting de kruising, Sylvester Rodriquez redt echter voortreffelijk.

In de 40ste minuur beland een vrije trap van Bas vd Ven, mede door toedoen van de goalie van Vianen Vooruit, nog op de lat. Helaas is er niemand van DAW terplekke om de rebound te verzilveren. Vlak voor rust passt Rens op Brian Peters en deze weet met een ziedend schot de keeper van Vianen Vooruit te passeren. Ruststand 0-1.

Vianen Vooruit krijgt in de 2de helft een (gemakkelijk gekregen) vrije trap aan de zijkant van het veld. De bal wordt slecht weggewerkt door de defensie van DAW en Mark Damen van Vianen Vooruit weet hier wel raad mee. 1-1 in de 55ste minuut. Dan duurt het even voordat DAW weer in het spel komt. Bij een combinatie door het midden krijgt Dennis Kappen het leder net niet goed mee om voor zichzelf een goede mogelijkheid te creeeren. Iets later passeert Brian aan de rechterzijde zijn directe tegenstander, echter zijn voorzet/schot kan niet tot doelpunt omgezet worden. DAW wordt sterker en sterker. Rob Vijnmans kopt een voorzet van Nicky van Son net over de kruising.

En dan breekt de 80ste minuut aan. Wederom wordt de bal, bij een spaarzame aanval van Vianen Vooruit, niet goed weggewerkt. Om dit te corrigeren wordt er door de scheidsrechter een overtreding van DAW geconstateerd. De toegekende vrije trap wordt door Harm Verbiesen met wat fortuin (een polletje) in het DAW-doel gedeponeerd: 2-1!!!

In de slotfase volgen er nog een aantal scrimmages voor de goal van de Vianen Vooruit goalie. Zowel Dennis Kappen (schot) als Mike van Son (kopbal voorlangs) weten het net net niet te vinden.

Al met al (weer) een zure nederlaag tegen Vianen Vooruit dit seizoen.

Komend weekeinde is er geen voetbal i.v.m. carnaval. Zondag 13 maart Estria – DAW aanvang 14.30 uur